Hörppö integroidaan esimerkiksi kaupunkiaukioon, jonka pinnoilta hulevedet johdetaan kohti Hörppöä ja sadevesikaivon kautta Hörpön alla oleviin betoniputkiin. Kuormitusta kestävät betoniputket toimivat hyvin viivytys- ja suodatusrakenteena, joka myös puhdistaa hulevesiä. Betoniputkista hulevedet voidaan hallitusti johtaa istutusalueille, imeyttää maaperään tai johtaa hulevesiviemäriin.

Hörppö toimii samalla kadunkalusteena ja istutusalustana kasveille, jotka parhaimmillaan toimivat ympäristön puhdistajina.

Yksinkertainen, toimiva rakenne

Hörpön keskeinen idea on sen kustannustehokkuus. Hörppö koostuu yksinkertaisista elementeistä eli betoniputkista, -kaivosta, muurikivistä ja katupäällysteistä. Ne valmistetaan erillisinä osina ja kokonaisuus kootaan paikan päällä.

Hörpön vakiomitta on noin 6×10 metriä, mutta sekä sen koko että pintamateriaalien värit ovat täysin sovitettavissa muun ympäristön mukaisesti.

Vakiomittaisen Hörpön hulevesikapasiteetti on noin 60 000 litraa.

Etsimme Hörpölle koerakennuskohteita. Kiinnostaako? Ota yhteyttä jarmo.parssinen@rudus.fi.

Lisätietoja

Rudus Oy
Myyntipäällikkö Jarmo Pärssinen
020 447 4332
jarmo.parssinen@rudus.fi

Jaa SomessaShare on Reddit0Share on Tumblr0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Share on Facebook0