Pentti Lumpeelle Betoniyhdistyksen mitali

Pentti Lumpeelle on myönnetty BY-mitali betonitekniikan ja Betoniyhdistyksen hyväksi tehdystä ansiokkaasta toiminnasta. Lumme on varmasti mitalinsa ansainnut. Hän perää alalle uusia betoniviisaita.

Iso Roobertinkadun kävelykatu raikastui värikkäällä luonnonkivipäällysteellä

Helsingin vanhimman kävelykadun, vuonna 1985 käyttöön otetun Iso Roobertinkadun kävelykatuosuus Punavuoressa on peruskorjattu. Töitä on tehty sekä maan alla että päällä.

Metropolialle suurkampus Myllypuroon

Helsingin Myllypurossa rakennetaan kampusta noin 6 000 opiskelijan ja 500 työntekijän käyttöön. Kampuksesta tulee jopa keskustakirjastoa suurempi ja se sijoittuu osin metroradan päälle.

Rakentaminen on joukkuepeliä

Helsinki-Vantaan lentokentän asematasoa laajennetaan Finavian ja Destian allianssilla. Noin sadan miljoonan euron hanke valmistuu vuonna 2020.
– Seisontapaikkojen suuret betonilaatat ovat erityisen haastavia, kertoo Destian vastaava työnjohtaja Jarmo Grön.

Jätkäsaaren ekologinen kortteli on vihreistä vihrein

Helsingin Jätkäsaaren Vihreistä vihrein -kortteli on monin tavoin ekologinen. Ruduksen lähitehtaalta toimittama valmisbetoni sekä ilmaa puhdistavat Airi-betonikivet sopivat sinne hyvin.

Ryttylän soranottoalueesta luonnonsuojelualue

Ruduksen LUMO-ohjelma ja eri osapuolten yhteistyö tuottaa taas konkreettisia tuloksia, kun entinen soranottoalue Hausjärven Ryttylässä muuttuu Kakslammin luonnonsuojelualueeksi. Rudus ja Vuokon Luonnonsuojelusäätiö antavat yhdessä luontolahjan 100-vuotiaalle Suomelle suojelemalla 32 hehtaaria arvokasta paahdeympäristöä.

Kestävä Kivitalo -palkinto 2017 Espoon Asunnot Oy / Magneettikatu 14:lle

Espoon Saunalahteen valmistunut 115 asunnon kiinteistö näyttää, miten rakennuksen voi suunnitella ja toteuttaa laadulla – sekä korkotukilainalla.

Hyvinkään Suomieheen avautuu monimuotoinen luontopolku

Suomieheen on avautumassa yksi Suomen erikoisimmista luontopoluista. Polku kulkee entisellä soranottoalueella, jota on ennallistettu paahdeympäristöineen ja hyönteishotelleineen monimuotoisuuden keitaaksi. Polun varrelta löytyy myös ympäristötaidetta. Avajaisia vietetään 4.10.2017 klo 17.00-19.00.

Vuolteentorista tuli taidetta tamperelaisille

Tampereen ydinkeskustan koskimaisemassa sijaitseva Vuolteentori on muuntunut monikäyttöiseksi aukioksi, jonka pinnassa on yhdistetty nerokkaasti betonituotteita ja luonnonkiviä. Lankarullista muodostuva kuvio kertoo hauskasti alueen historiasta.

Suomen suurin betonisilta Savonlinnaan

Suomen suurin betonisilta on rakenteilla Savonlinnassa. 500 metriä pitkän sillan kantta valettiin lähes viisi vuorokautta.

Rudukselle uusi pääkonttori

Ruduksen Helsingin Lassilassa sijaitseva pääkonttori muuttaa Pitäjänmäelle perjantaina 15.9. Uudet toimitilat sijaitsevat Ultimes Business Garden -toimistorakennuksessa.

Oulu sai oman maamerkkinsä

Toppilansalmen rantaan valmistunut 16-kerroksinen Satamarannan Masto on Oulun korkein asuinrakennus. Rakentaminen sujui hyvin talven tuiskuissakin.

Kauppakeskus Ratina tuo uuden valon Tampereelle

Kauppakeskus Ratinasta tulee Tampereen isoin kauppakeskus, jonka uudisrakennus Valo-Ratina muuttaa ydinkeskustan kaupunkikuvan. Samalla kaksi funkkisrakennusta peruskorjataan uuteen loistoon. Projekti on sekä Rakennusliike Aki Hyrkkönen Oy:lle että kiinteistökehittäjä Spondalle niiden historian suurin hanke.

E18 valmistuu Hamina–Vaalimaan myötä

32 kilometrin pituinen moottoritie Hamina–Vaalimaa on viimeinen osa E18-moottoritietä, joka kulkee Suomen halki Turusta itärajalle. Keväällä 2018 liikenteelle avattava tieosuus on erittäin mittava hanke – myös Ruduksen kannalta.

Rustikko ja Piano – maisematuotteiden uutuudet

Rustikko ja Piano – maisematuotteiden uutuudet

Myrkkypistiäisen löytäminen on ilo

Moni luonnossa kulkija säpsähtää kohdatessaan myrkkypistiäisen eli tunnetummin mehiläisen. Ruduksen LUMO-ohjelman vetäjät ovat hyvin tyytyväisiä havaitessaan myrkkypistiäisen ja varsinkin uhanalaisen.

Elintarviketuotantolaitokseen betonilattiaa tiukoilla kriteereillä

HKScanin uusi, iso siipikarjatuotantolaitos Raumalla toteutettiin nopealla puolentoista vuoden aikataululla. Vaativuutta isojen lukujen kohteeseen toivat erityisesti huippuunsa viritetty talotekniikka sekä korkeat vaatimukset täyttävä betonilattia.

Rudus Elemento-portaiden tuotannossa muutoksia

Rudus Elemento-portaiden tuotannossa on jo varauduttu RakMk:n osan F2 muutoksiin. Porrastiimissä tapahtuu sisäinen muutos, kun myyntijohtaja Pekka Lamberg jää eläkkeelle. Pekan valtaisa tieto on siirretty tiimille ja myös periaatteensa: ”Kehitys perustuu yhteistyöhön asiakkaan kanssa”.

Viihtyisä ja tyylikäs Leppävaaran maauimala

Yleisö otti viime vuonna avatun Leppävaaran maauimalan innolla vastaan – kävijöitä oli reippaasti yli odotusten. – Se kertoo siitä, että alue on viihtyisä ja toimiva, toteaa Filippa Hellström Koiviston Vihertyö Oy:stä.

Moderni kauppakeskus valtasi rähjä-torin Tallinnassa

”Venäläinen tori” sai väistyä uuden kauppakeskuksen tieltä, mutta 1870-luvulla rakennetun varaston liuskekivinen julkisivu yhdistettiin moderniin arkkitehtuuriin.

Ympäristörakentamiseen lisää suunnittelun ja ylläpidon yhteistyötä

Vuoden Kivenpyörittäjä -palkinnon saanut Juha Kivimäki perää vahvempaa yhteistyötä ympäristösuunnittelun, -rakennuttamisen ja ylläpidon kesken. Hänellä itsellään on kokemusta näistä kaikista.

Lauri Ylönen: Rohkeasti jääräpäisellä betonilla

Lauri Ylösen uusi Sipoon koti on avara, toimiva ja kokeileva. Joihinkin seiniin valettiin paikalla 30 millimetrin betonikuori. Lopputulos on ”helvetin hyvä”.

Viisaat kypärät yhteen -turvallisuusviikko toi ammattikouluopiskelijat Rudus-turvapuistoon

Rakennusteollisuuden ja Rakennusliiton järjestämä vierailupäivä toi noin 250 opiskelijaa Etelä-Suomessa sijaitsevista ammattioppilaitoksista (Työtehoseura, Amiedu, Keuda, Omnia, Porvoon ammattiopisto ja Stadin ammattiopisto) Rudus-turvapuistoon.

Yhdyskuntatekniikan näyttely Jyväskylässä – Tule tapaamaan Ruduksen asiantuntijoita

Rudus on mukana Yhdyskuntatekniikan näyttelyssä Jyväskylässä 10.-11.5.2017. Tule tapaamaan Ruduksen asiantuntijoita ja keskustelemaan Ruduksen ratkaisuista liittyen rakennusprojektiisi.

Kurikan yhteishenki näkyy työturvallisuudessakin

Ruduksen Kurikan betonituotetehtaan yhteishenki toi menestystä Betonituoteteollisuuden tämän vuoden työturvallisuuskilpailussa.

Jaani Turunen Puutarhanrakentajien puheenjohtajaksi

Ylläpidolle on saatava näkyvämpi rooli viherrakentamisen suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Maisemarakentaminen on tiimityötä

Onnistunut ja kestävä maisemarakentaminen vaatii koko ketjun yhteistoimintaa suunnittelusta rakennuttamiseen, urakointiin ja ylläpitoon. Materiaalintoimittaja on kaikkien osapuolten kumppani.

Rudus-turvapuistossa uusia koulutusrasteja

Rudus-turvapuisto Espoossa jatkaa laajenemistaan koko rakennusalan yhteisenä turvallisuuden koulutuspaikkana. Uusimpana tulokkaana Liikennevirasto liittyi turvapuiston yhteistyökumppanien joukkoon. Liikennevirasto täydentää rastillaan kokonaisvaltaista työmaan turvallisuudenhallintaa tuomalla esille rakennuttajan roolin […]

Ruduksen messukevät jatkuu Helsingissä, Oulussa ja Tampereella

Rudus on mukana kevään messuilla Helsingin Messukeskuksessa Kevätmessuilla 6.-9.4., Ouluhallissa Rakentajamessuilla 7.-9.4. ja Tampereen Puutarhamessuilla 21.-23.4.2017.

VR Track kunnosti kaksi osuutta Oulu-Kontiomäki-radalla

Tavaraliikenteelle erittäin tärkeän Oulu-Kontiomäki-radan perusparannus jakaantuu neljälle vuodelle. VR Track Oy vastasi urakoista vuosina 2015 ja 2016, molemmissa oli mukana myös Rudus.

Nolla tapaturmaa vuodessa on mahdollista

Lauri Kivekäs on toiminut RT:n turvallisuusryhmän puheenjohtajana tämän vuoden alusta. Hän haastaa alaa toimimaan avoimuuden periaatteella.

Rudus mukana Laurin talot -projektissa

Muusikko Lauri Ylönen on tehnyt uuden aluevaltauksen pientalojen suunnittelussa. Huhtikuussa MTV3-kanavalla alkaa Laurin talot -ohjelma, jossa seurataan neljän talon valmistumista. Rakentamisessa on käytetty myös Ruduksen tuotteita.

Hörppö – uusi ratkaisu hulevesien hallintaan

Ruduksen uusin ratkaisu hulevesien hallintaan on innovatiivinen, kaupunkialueella toimiva Hörppö, joka kerää ympäröiviltä pinnoilta hulevedet.

Rudus AS mukana rakentamassa Baltian suurinta museota

Virossa toimiva Rudus AS oli mukana materiaalintoimittajana, kun yli 100 vuotta odotettu kansallismuseo vihdoin rakennettiin.

Jätteenpolton pohjakuona hyötykäyttöön betonituotteissa

Suomen yhdeksässä yhdyskuntajätteen polttolaitoksessa syntyy vuosittain lähes 300 000 tonnia pohjakuonaa. Suomen Erityisjäte Oy:n uusin tapa pohjakuonan mineraaliaineksen hyödyntämiselle on betoniset pihakivet ja tukimuurielementit. Niitä on kehitetty yhteistyössä Rudus Oy:n kanssa.

Rakentajan kannattaa kulkea Kotipolkua

Rudus Oy on avannut oman kodin rakentajille ja kaikille rakentamisesta kiinnostuneille uuden verkkopalvelun, Kotipolun.

Rudus toimittaa ilmaa puhdistavia Airi-betonikiviä keväällä Jätkäsaareen

Ensimmäiset Airi-betonikivet toimitetaan kevään aikana Helsingin Jätkäsaareen Työyhteenliittymä Vihermali Oy & Koiviston Vihertyö Oy:lle Vihreistä vihrein -hankkeeseen. Hanke on osa Helsingin kaupungin “Kehittyvä kerrostalo” -ohjelmaa, jonka […]

Rudus kouluttaa henkilökunnan ympäristöturvallisuuteen

Rudus Oy:n ympäristökorttikoulutukset käynnistyivät vuoden 2016 lopussa toista kertaa. Koulutus vahvistaa ruduslaisten ja urakoitsijoiden osaamista toimia vastuullisesti ja noudattaa ympäristöön liittyviä lakeja ja sääntöjä sekä Ruduksen […]

Rudus mukana kevään messuilla ja näyttelyissä

Ruduksen messukevään aloittaa Rakenna & Remontoi -messut Vantaan Myyrmäki-hallissa 27.-29.1. Messut ovat rakentajien ja remontoijien ehdoton vierailukohde, kun hankitaan tietoa, ideoita ja materiaaleja omiin projekteihin. Ruduksen osasto […]

Nimitysuutisia Betonituotteet-toimialalta

Tuoteryhmäjohtajat Kimmo Leimola ja Kimmo Karja on nimitetty liiketoimintajohtajiksi Betonituotteet-toimialalla 1.2.2017 alkaen.

REDI etenee vauhdilla

Kalasataman ensimmäisen vaiheen eli Redin rakentaminen alkaa olla puolivälissä. Valmista on määrä tulla vuoteen 2018 mennessä. Redin kahdeksaan tornitaloon ja kauppakeskukseen tullaan valamaan betonia yhteensä noin 130 000 kuutiometriä.

Luokanopettaja tuotteisti perustukset

Perustava Oy on kasvanut vajaassa kymmenessä vuodessa varteenotettavaksi toimijaksi rakennusmarkkinoilla. Yhtiön vetäjä Markku Nenonen tuli alalle ulkopuolelta ja näki heti mahdollisuudet tehdä asiat toisin ja paremmin.

Tuoretta tietoa betonin laadusta

Valmisbetonin laatukysymysten taustatekijät ovat viime viikkoina selkiytyneet siten, että tapaukset voidaan jakaa kahteen päätyyppiin: P-lukubetonien korkean ilmapitoisuuden ilmiöön ja keskeneräisistä kohteista näytteitä porattaessa ilmenevään betonin kypsyyskysymykseen. […]

LujaBetomixille iso valmisbetonitilaus Pietarissa

Lujabetonin ja Ruduksen yhteisomistuksessa oleva yritys, Venäjän markkinoilla toimiva LujaBetomix, on saanut jälleen suuren valmisbetonitoimituksen, nyt Lemminkäisen urakoimiin kahteen kerrostalokohteeseen Pietarissa. Suurkohteisiin menee betonia yhteensä reilut […]

Kivekäs puheenjohtajaksi, Fjäder toimitusjohtajaksi

Lauri Kivekäs on nimitetty Rudus Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi 1.1.2017 alkaen. Hallituksen puheenjohtajan tehtävien lisäksi Lauri Kivekäs vastaa Ruduksen yhteiskuntavastuuasioista sekä Ruduksen Viron ja Venäjän yhtiöiden toiminnasta. […]

Rantatunnelin tekijät: sitoutumista ja oikeaa asennetta

Tampereen Rantatunneli avattiin 15.11. puoli vuotta etuajassa. Rudus toimitti työmaalle lähes 60 000 kuutiota betonia. Ajoittain tehtailla oltiin 24/7 -valmiudessa. Hyvin mittava infrarakentamisen projekti valmistuu reippaasti […]

Kirjoverkkoperhoselle jopa entistä parempi ydinalue Sipoossa

Sipoossa Bastukärr II -kaava-alueella havaittiin YVA-menettelyn aikana kirjoverkkoperhonen. Lajin lisääntymis- ja levähdyspaikan turvaamiseksi laadittiin kirjoverkkoperhoselle erillinen suojelu- ja seurantaohjelma. Bastukärrin työpaikka-alueen laajennusta suunnitellaan muun muassa logistiikkatoimintoja […]

Rudus voitti UEPG:n biodiversiteetti-palkinnon

Rudus Oy on voittanut eurooppalaisen kiviainesjärjestön UEPG:n kestävän kehityksen biodiversiteetti-sarjan palkinnon Rudus Lumo-ohjelmallaan. Kilpailemassa sarjan voitosta oli yhdeksän hanketta. – On hienoa, että Rudus nousi Euroopan […]

LujaBetomix mukana rakentamassa Euroopan korkeinta pilvenpiirtäjää Venäjällä

Lujabetonin ja Ruduksen yhteisomistuksessa oleva yritys, Venäjällä toimiva LujaBetomix, toimittaa betonia Pietarin korkeimman pilvenpiirtäjän Gazprom Neftin pääkonttorikompleksin rakenteisiin. Yli 460 metriä korkeaan pilvenpiirtäjään menee noin 350 000 […]

Rudus Oy toimittaa länsimetron Matinkylä–Kivenlahti -osuuden tukimuuri- ja kanavaelementit

Rudus Oy ja Länsimetro Oy ovat sopineet Ruduksen toimittavan betoniset tukimuuri- ja kanavaelementit länsimetron Matinkylä-Kivenlahti -tunneliosuudelle. Sopimus allekirjoitettiin 7.10.2016. Tehdyn sopimuksen arvo on 6,7 miljoonaa euroa. […]

Kestävä Kivitalo 2016 -palkinto As Oy Helsingin Arabiankatu 4:lle

Käsinlyödyistä tiilistä muuratut julkisivut yhdistävät Arabianrantaan kesäkuussa 2015 valmistuneen kerrostalon luontevasti alueen vanhoihin teollisuusrakennuksiin. Rakennuksen rungon välipohjat on paikalla valettua betonia. Tiilestä paikalla muuraten ja betonista […]

Uhanalaisia perhosia elää soranottoalueella – kiitos LUMOn ja jälkihoidon

Koko Euroopassa erittäin harvinainen tuulenlentopussikoi ja toinen erityisesti suojeltu perhoslaji, maitekiiltokääriäinen elävät Lahden Renkomäessä Ruduksen soranottoalueella. Siellä elää monta muutkin uhanalaista ja silmälläpidettävää lajia. Esiintymät on […]

Kolme taloa tehokkaasti Ruduksen elementeillä

Kolmen erillisen rakennuksen ja yli sadan asunnon Ki Oy Karanlahti valmistuu ensi helmikuussa. – Aika satsi, kuvaa vastaava mestari Petri Santala Ruduksen toimittamien elementtien määrää. NCC […]

Rudukselta mittavat toimitukset Kehä I:n ja Kaitaan metrotunnelin infraurakoihin

SRV Infra Oy ja Rudus Oy ovat sopineet valmisbetonin, kiviaineksen, luonnonkivi- ja betonituotteiden sekä betoniputkien ja kaivojen toimituksista  Kehä I Keilaniemessä -rakennushankkeen ensimmäiseen vaiheeseen. Lisäksi SRV Infra […]

Betonipöntöt esillä Haltiassa Suomen luonnon päivänä

Ruduksen toimitusjohtaja Lauri Kivekäs osallistui yhdessä Rakennusteollisuuden edustajien kanssa pönttötalkoisiin Haltiassa, Espoon Nuuksiossa Suomen luonnon päivänä 27.8. Tilaisuutta varten Rudus, Finnsementti ja Betoniteollisuus olivat valmistaneet yllätyksenä […]

Hakamäentielle betonisilta

Helsingissä Maantie 100 Hakamäentien uudistaminen on ruuhkauttanut liikennettä jo vuosia. Viimeisiä erillisurakoita on Metsämäen ylikulkusillan uusiminen Ilmalassa, lähellä Hartwall Arenaa. Graniittirakennus Kallio Oy:n urakka alkoi vuonna 2015 […]

Rudus esitteli yhteiskuntasitoumustaan kansainväliselle yleisölle YK:ssa New Yorkissa

Suomi osallistui heinäkuussa YK:n pääkonttorissa New Yorkissa järjestettyyn kestävän kehityksen foorumiin. Päätapahtumassa maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen esitteli Suomen kestävän kehityksen mallia, joka liittyy YK:ssa syksyllä 2015 […]

Rudus mukana OKRA-maatalousnäyttelyssä

Oripään lentokentälle rakennettava OKRA-maatalousnäyttely esittelee laajan valikoiman Ruduksen tuotteita maatalousrakentamiseen ja oman pihan suunnitteluun. Ruduksen lippu liehuu korkealla 6.-9.7.2016 järjestettävillä maa- ja metsätalousalan ammattilaisille, mutta myös […]

Kivikorista hyvä kasvualusta

Ruduksen Vantaan Länsisalmen toimipisteessä kävijöitä ilahduttaa kesäinen näky. Sisääntuloon on rakennettu 3,5 metriä korkea ja kolme metriä leveä kivikoriaita, jolla on pituutta kahdessa osassa yhteensä 60 […]

Kauriala näyttää suuntaa kestävään ympäristörakentamiseen

Kaurialan Liikennepuisto Hämeenlinnassa on erinomainen esimerkki siitä, että rakentaminen voidaan tehdä kestävästi, ympäristöä huomioiden, materiaaleja uudelleen käyttäen, kuljetuksia minimoiden ja ympäristökuormitusta vähentäen. Alun perin 1960-luvulla rakennettu […]

Tumma betoni viimeistelee Hernesaaren Löylyn

Helsingin uusin yleinen sauna, Löyly, avattiin Hernesaaressa toukokuussa. Design-saunaksikin kutsutun rakennuksen sisustusta hallitsevat tummat betonipinnat. Löylyn pääurakoitsijana toimi Rakennustoimisto Jussit Oy, joka toteutti rakennuksen ns. avaimet […]

Viitasammakot ja nuokkukohokit viihtyvät Kråkössä

Ruduksen LUMO-ohjelma tuottaa tulosta Porvoon Kråkössä, jossa luonnon monimuotoisuus on lisääntynyt selvästi. Tutkija Jarmo Saarikivi Helsingin yliopistosta on tehnyt tänä keväänä innostavia havaintoja alueella. Kråkössä kaivettiin […]

Rudukselle Vihreä Kaupunki -mitali

Rudus Oy sai Vihreä Kaupunki -mitalin Vihervuoden 2016 päätapahtumassa Hämeenlinnassa kesäkuun alussa. Mitalin perusteluissa todetaan Ruduksen tekevän uraauurtavaa työtä maa-ainesten kaivuutoiminnan rikkoman maiseman ja luonnon palauttamiseksi.

Äänekosken biotuotetehdas on betonin juhlaa

Runsaassa kahdessa vuodessa toteutettava Suomen suurin teollisuusinvestointi on pannut rakentajien hihat heilumaan. Työmaan välittömään läheisyyteen Ruduksen pystyttämä valmisbetonitehdas tuo oman tukevan kortensa kekoon.

Ruduksen työturvallisuus maailman kärkeä

Rudus Oy saavutti ensimmäistä kertaa Nolla tapaturmaa -foorumin työturvallisuuden tason arvioinnissa luokan I eli Maailman kärjessä -luokan.

Ruduksen Betoni & Kivi 2016 –lehti on ilmestynyt

Betoni & Kivi –lehti kertoo Ruduksen ajankohtaisista uutisista, mielenkiintoisista rakennushankkeista ja yhteistyöprojekteista.

Ruduksen uutishuone

Rudus on vuoden alussa ottanut käyttöön uutishuoneen. Uutishuoneessa voit tutustua Ruduksen mediatiedotteisiin ja seurata, mitä tapahtuu Ruduksen sosiaalisen median kanavissa.

Vuoden Kivenpyörittäjä -palkinto Gretel Hemgårdille

– Maisema-arkkitehtuuri on tulevaisuuden ala, maisema-arkkitehti Gretel Hemgård sanoo. Hänelle myönnettiin vuoden 2016 Kivenpyörittäjä-palkinto tunnustuksena erittäin monipuolisesta maisema-arkkitehdin urasta.

Rudukselle työturvallisuuskilpailun kokonais- ja osavoitot

Ruduksen Kotkan betonielementtitehdas saavutti Betoniteollisuuden vuoden 2015 valtakunnallisessa työturvallisuuskilpailussa kokonaiskilpailun ykkössijan. Tuomariston mukaan Elpo-talotekniikkaelementtejä valmistavalla Kotkan tehtaalla on työturvallisuus otettu tiiviisti huomioon tuotantomenetelmien ja valmistettavien tuotteiden […]

Kevään messuilta uusia ideoita kesäpihoille

Ruduksen tuotteita on runsaasti esillä sekä Helsingin Messukeskuksessa tänä viikonloppuna järjestettävillä Kevätmessuilla että ensi viikolla alkavilla Oulun Rakentajamessuilla. Kevätmessujen OmaPiha-messualueelta Ruduksen tuotteita löytyy useilta eri osastoilta. Ouluhallissa taas Ruduslaiset ovat rakentaneet osaston kesäkeittiö-teemalla. Sen runsaista yksityiskohdista vierailijat voivat löytää ideoita ja vinkkejä omiin projekteihinsa.

Eri tahot yhdessä luonnon puolesta

Ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi ja luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi on kehitteillä aivan uusia toimintamalleja, kun alan järjestöt, viranomaiset ja yritykset ovat löytäneet toisensa.

Entsyymitehdas laajentaa kestävästi kehittäen

Rajamäellä entsyymejä valmistava Roal Oy uusii valmistusprosessinsa jäähdytyksen. Vuonna 2014 käynnistynyt noin 50 miljoonan euron investointiohjelma, jonka tuloksena Rajamäen entsyymitehdas sekä laajenee että ehostuu, on edennyt laiteasennusvaiheeseen.

Tapahtuma täynnä energiaa

Vaasa Wind Exchange & Solar on kansainvälinen tuuli- ja aurinkovoimaan sekä uusiutuvan energian ratkaisuihin keskittyvä seminaari ja asiantuntijatapaaminen, joka järjestetään tänä keväänä jo kuudennen kerran osana Vaasa EnergyWeek –tapahtumaa. Rudus on mukana tuulivoimapäivillä jo kolmatta kertaa.

Kerrostalon runko nousee rivakasti Elpo-elementeillä

Elpo-talotekniikkaelementtejä käytetään runsaasti asuinkerrostalojen rakentamisessa. Syystä, sillä Elpo-elementit nopeuttavat rakentamista ja parantavat rakentamisen laatua. Nyt Elpoja valmistetaan myös Viipurissa.

Koivusaareen ainutlaatuinen metroasema

Koivusaareen rakentuu maailman ainoa merenalainen metroasema. Rudus toimitti työmaalle laadultaan vaativat valmisbetonit. – Betonia tarvittiin lähes kaikista rasitusluokista, SRV:n työmaapäällikkö Reima Liikamaa kuittaa.

Muutosta ilmassa – Kuka selviää ilmastonmuutoksesta?

Muutosta ilmassa -näyttely esittelee Luonnontieteellisen keskusmuseon (LUOMUS) ja muualla Helsingin yliopistossa tehtävää ilmastonmuutoksen tutkimusta kertoen muuttuvan ilmaston vaikutuksista luontoomme ja keinoistamme sopeutua muutokseen. Selviämmekö muutoksista voittajina vai […]

Rudus mukana Rakenna & Remontoi – messuilla

Rudus on mukana vuoden ensimmäisillä rakentamisen messuilla Vantaalla 29.-31.1.2016 osastolla 38C.

Lastensairaalasta ”maailman paras”

Uusi lastensairaala rakentuu tiukalla aikataululla. Paikalla valettu pilarilaatta-runko täyttää tilaajan toiveet.

Kestävän kehityksen puolesta – Sitoumus 2050

Rudus Oy on tehnyt kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen luonnon monimuotoisuuden huomioimiseksi yritystoiminnassaan. Ruduksen toiminnan tavoite on, että luonto toimipisteillä on monimuotoisuuden kannalta arvokkaampaa toiminnan päättyessä kuin alkaessa. […]

Jo viisi miljoonaa tonnia Betoroc-mursketta

Ruduksen tuotteistamaa Betoroc-mursketta on toimitettu eri infrarakentamisen työmaille jo viisi miljoonaa tonnia.

Kalajoki–Siikajoki -voimajohtoon betonituotteet Rudukselta

Eltel urakoi Fingridin tilaamaa voimajohtoa Pohjanmaalla. Ensimmäistä kertaa Eltel valitsi betonituotteiden toimittajaksi Ruduksen. – Voimajohdon betonielementit vaativat erikoisosaamista ja Fingridillä on tilaajana tiukat laatuvaatimukset, sanoo ostopäällikkö Juhani Kuusisto Elteliltä.

Biodiversity Now! –tutkimusryhmä toiselle sijalle Helsinki Challenge –kilpailussa

Biodiversity Now! (Luonnon monimuotoisuus nyt!) –tutkimusryhmä pärjäsi hienosti Helsinki Challenge –kilpailussa yltäen toiselle sijalle saaden 125 000 euroa palkintorahaa idealleen.

Ekosysteemihotellin laajennus

Vuonna 2014 yhteistyössä Suomen ympäristökeskuksen kanssa alkanut Ekosysteemihotelli-pilottihanke sai jatkoa marraskuussa, kun ekosysteemien siirtoja tehtiin toisen kerran Raaseporissa Ruduksen soranottoalueella.

Rudus-turvapuisto opastaa myös verkossa

Rudus Oy:n perustama turvapuisto on rakennusalan työturvallisuuden harjoittelukeskus. Nyt turvapuistoon voi mennä milloin tahansa, sillä Espoon Ämmässuolla jo kuusi vuotta toiminut turvapuisto on saanut rinnalleen verkossa […]

Rudus näkyvästi esillä Betonipäivillä

Rudus on 29.10. järjestettävillä Betonipäivillä näkyvästi esillä sekä seminaariohjelmassa että näyttelyalueella.

Betonitehdas Virolahdelle lähemmäs asiakkaita

Ruduksen aikaisemmin Loviisassa toiminut valmisbetonitehdas on siirretty Vironlahden Vaahterikkoon.

Uudet tuotteet ja toimitusvaihtoehdot Ruduksen verkkokaupasta

Ruduksen sorakauppa.fin tuotevalikoima on laajentunut ja uudet toimitusvaihtoehdot helpottavat toimituksia hankaliinkin paikkoihin.

As Oy Helsingin Kuunarille Kestävä Kivitalo -palkinto

As Oy Helsingin Kuunarille on myönnetty Kestävä Kivitalo -palkinto 2015. Palkinnon myöntää Kestävä Kivitalo -yritysryhmä henkilöille ja yhteisöille, jotka ovat osallistuneet laadukkaasti tiilestä ja betonista paikalla […]

Betoroc-murske korvaa luonnonkiven

Maassamme kierrätetään noin 80 prosenttia kivipohjaisista rakennusmateriaaleista. Ruduksen toimipisteissä kiertää vuosittain jopa 500 000 tonnia betonia ja tiiltä. Kierrätyksen lopputuotteena on Ruduksen kehittämä Betoroc-murske, joka on […]

Lattia kertoo pysäköintilaitoksen laadun

Oulun uusi pysäköintilaitos, Kivisydän, on toistaiseksi Pohjois-Suomen suurin betonilattiatyö.

Yksi Rudus, yhteiset asiakkaat

Miten asiakas löytää oikean myyjän tarvitessaan Ruduksen tuotteita? Jo kysymys on väärä! Asiakkaan ei tarvitse tietää kuin yksi sana: Rudus. Asiakkaat haluavat saada palvelua helposti. Heillä ei […]

Suomen luonnon päivä 29.8.2015 – Kråkössä ja Ryttylässä Ruduksen järjestämää ohjelmaa

Rudus osallistuu Suomen luonnon päivään järjestämällä kaksi tapahtumaa; porrastalkoot Hausjärven Ryttylässä ja opastetun kierroksen Porvoon Kråkössä. Suomen luonnon päivää vietetään lauantaina 29.8.

Kehärata heijastuu Topaasiaukion kiveyksessä

Kehäradan Kivistön asema on katettu ja sen kannen päällä on Topaasiaukio. – Aukion raidallisella kiveyksellä haluttiin kuvata alla kulkevien junien liikettä ja vauhtia, sanoo maisema-arkkitehti Hanna […]

BetoPlus -ohjelmasta uusi, monipuolisempi versio

BetoPlus on Ruduksen kehittämä lämmön- ja lujuudenseurantaohjelma. Vuoden 2015 alussa otettiin käyttöön ohjelman uusin versio, joka tarjoaa käyttäjille monimuotoiset laskenta- ja tulostusmahdollisuudet. Parasta uudessa BetoPlus -ohjelmassa […]

Läpäisevä betoni uusi sovellus

Läpäisevä betoni eli ”pervious concrete” on yksi betonin uusista sovellutuksista. Vesi imeytyy läpäisevän pintabetonikerroksen läpi hyvin nopeasti salaojakerrokseen, jossa vesi voidaan ohjata haluttuihin veden keräilyaltaisiin. Erityisen […]

Rudus Oy myi betonipaaluliiketoimintansa HTM-Yhtiöt Oy:lle

Rudus Oy ja HTM-Yhtiöt Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, missä HTM-Yhtiöt ostaa Ruduksen betonipaalujen liiketoiminnan. Liiketoimintakaupassa Ruduksen Turun ja Nummelan tuotantolaitokset sekä niissä työskentelevät 20 työntekijää siirtyivät […]

Nimitysuutisia Valmisbetoni- Kiviaines ja Kierrätystoimialoilla

Ruduksessa on tehty seuraavat nimitykset kevään 2015 aikana.

Betoni taipui Elämäntanssiin

Kuvanveistäjä Virpi Kannon tekemä, lähes kolmimetrinen Elämäntanssi-patsas kohoaa kallioalustaltaan Kotkan Isopuistossa. Elämäntanssin tekeminen vaati luovuutta, elämänkokemusta, uskallusta, näkemystä, teknistä osaamista – ja lähes tuhat litraa betonia. […]

Rudus jatkaa VT8:lla

Valtatie 8:n perusparantaminen jatkuu Nousiaisissa. Tämän vaiheen pääurakoitsijana toimii Destia Oy. Rudus on sopinut betonitoimitusten kokonaisurakan, johon kuuluvat betonit, kuljetukset ja pumppaukset. Valmisbetonia kohteeseen menee noin […]

Viitasammakko kutee Kråkössä

Uusien elinympäristöjen rakentaminen tuottaa tulosta Ruduksen vanhalla soranottoalueella Porvoon Kråkössä. Helsingin yliopiston tutkija Jarmo Saarikivi havaitsi Kråkön soranottoalueelle rakennetuista lammista viime keväänä ensimmäiset viitasammakoiden kudut. Ihmisen […]